KELL

ادبیات فارسی – سجع و انواع آن – قسمت دوم

سجع و انواع آن….. – زبان و ادبیات …

نكته 1 : سجع در كلامي ديده مي شود كه حداقل دو جمله باشد يا دو قسمت باشد . نكته 2 : سجع باعث آهنگين شدن نثر مي شود به گونه اي كه دو يا چند جمله را هماهنگ سازد . نكته 3 : سجع در نثر حكم قافیه در شعر را دارد . نكته 4 : اگر در پايان جمله ها كلمات تكراري وجود داشته باشد ، سجع پيش از آن …

آموزه ششم: سجع و انواع آن – سعید جعفری

آموزه ششم: سجع و انواع آن. سجع: یکسانی دو واژه در واج یا واج‌های پایانی و وزن یا هر دوی آنهاست. آرایۀ سجع در کلامی دیده می‌شود که حداقل دو جمله باشد؛ زیرا سجع‌ها باید در پایان دو جمله بیایند تا آرایۀ سجع پدید آید؛ درست مانند قافیه که در پایان مصراع‌ها یا بیت‌ها می‌آید. گوشزد …

ادبیات فارسی (آرایه های ادبی ) – سجع وانواع آن ازبدیع لفظی

عنوان درسی: ادبیات فارسی (آرایه های ادبی) موضوع: سجع وانواع آن ازبدیع لفظی قسمت: ***** پایه: یازدهم رشته: کلیه رشته ها دبیر: جناب آقای پارسا آموزشگاه: دبیرستان دوره ی دوم شهدای مؤتلفه اسلامی دماوند

تدریس درس 6: سجع و انواع آن | انواع سجع و پاسخ خودارزیابی …

علوم و فنون ادبی (1) دهم دوره دوم متوسطه- نظری ادبیات و علوم انسانی. این محتوا از صفحه 52 تا صفحه 55 کتاب را پوشش می دهد. مباحث : درس 6: سجع و انواع آن. فیلم ــ تعریف سجع ــ انواع سجع با مثال ــ خود ارزیابی های درس 6ــ توضیح بر فایل پاور پوینت. برای دانلود ثبت نام کنید ( وارد شوید ) و …

سجع و انواع آن

نکته ۱ : سجع در کلامی دیده می شود که حداقل دو جمله باشد یا دو قسمت باشد . نکته ۲ : سجع باعث آهنگین شدن نثر می شود به گونه ای که دو یا چند جمله را هماهنگ سازد . نکته ۳ : سجع در نثر حکم فافیه در شعر را دارد . نکته ۴ : اگر در پایان جمله ها کلمات تکراری وجود داشته باشد ، سجع پیش از آن …

درس ششم فنون1:سجع و انواع آن

به کلمات مشخّص شده در هر جمله « ارکان سجع » و به آهنگ برخاسته از آنها «سجع » می گویند. نثر و شعری که سجع در آن به کار رود « مسجّع » نامیده می شود. انواع سجع. توانگری به هنر است نه به مال، و بزرگی به عقل است نه به سال. کلمات «مال و سال » که در پایان دو جمله آمده اند، هموزن اند و واج …

سجع – ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سجع در کلمه به معنای آواز قمری و آنچه به آن مانند باشد است.
نثر و شعری که در آن آرایه سجع به کار رود، مُسَجَّع یا آهنگین نامیده می‌شوند. در این گونه نثر، جمله‌های مشابه را قرینه می‌گویند و واژه‌های آخر قرینه‌ها در وزن یا حرف یا هر دو هم‌خوانی دارند.
نثر مسجع نثری است آهنگین و شعرگونه؛ هر چند فاقد وزن است، همانند شعر، از موسیقی قافیه و زیبایی‌های ترفندهای ادبی و ظرایف بلاغی بهره دارد. زبان در نثر مسجع معمولاً عاطفی است نه خبری؛ زیرا سجع با مضامین خبری صرف تناسبی ندارد.

برچسب‌ها:, , , , , ,